• Deixalles abandonades freqüentment al número 30 del carrer Sant Joan

  En Gabriel Martí ens fa arribar, a través del twitter, aquest acte d’incivisme. Diu que els veïns del número 30 del carrer Sant Joan, posen les seves deixalles a la porta del número 32. Assegura que l’acció es repeteix, i que aquesta vegada han estat mobles, però que d’altres hi deixen les deixalles. Demana una solució per acabar amb aquesta imatge que qualifica de “deplorable” i que afecta el seu comerç.

  SOLUCIONAT/PENDENT. L’Ajuntament té una explicació al perquè es van acumular els mobles que en Gabriel Martí va fotografiar. Llegiu el comentari.

  El cas es reobre. Tot i l’explicació donada per l’Ajuntament, en Gabriel Martí insisteix i envia una nova imatge de les deixalles acumulades. Aquesta és la fotografia

 • Brutícia acumulada al Parc Dalmau

  L’Elisa Cerdà ens fa arribar aquestes fotografies d’una zona del Parc Dalmau (la situa al costat de les escoles). Pel que s’observa, l’espai s’utilitza com a “zona d’esbarjo”. Assegura que oculten la zona, traient branques d’altres llocs, que queden degradats.

  SOLUCIONAT. L’Ajuntament ens envia aquesta fotografia, en què es constata la retirada de les deixalles. Pel que fa al tronc caigut, informen que s’ha de tallar abans de treure’l. Bona feina!!!

 • Jardineres desaparegudes al Parc Dalmau

  En Jordi Verdura ens envia la següent fotografia. Diu que han desaparegut dues jardineres de fusta, que estaven falcades en un pilar de formigó. Són a la pujada de la Minerva, a l’alçada del pavelló. No és la primera vegada que hi ha robatoris de fusta. Caldria saber si és el cas.

 • Tanques a terra al perímetre de l'Hotel Corona

  L’Ajuntament va acordonar fa uns dies el perímetre de l’Hotel Corona per perill de despreniments i a més va tancar el pas soterrani del carrer Creus. Les tanques encara hi són presents. En Joan Antoni es demana quant de temps hi seran i envia aquestes fotografies de l’aspecte del carrer, arran de diferents actes incívics.

  SOLUCIONAT. L’Ajuntament ens envia aquestes imatges. La zona ha deixat de comportar perill per als vianants. Bona feina!!!

 • Fustes robades de la protecció dels contenidors pròxims al Far de Calella

  Aquesta imatge l’ha compartit amb elcalellometre.cat, en Josep Barri. L’ha penjada al facebook. S’observa com algú ha robat una part de les fustes que fan el tancat i eviten l’impacte visual dels contenidors (pròxims al Far de Calella).

  SOLUCIONAT. Aquestes són les imatges que ens ha enviat l’Ajuntament amb les fustes restaurades. El tancat recupera el seu aspecte original. Bona feina!!!

 • Punt conflictiu de recollida d'escombraries a l'aparcament de Francesc Bartrina

  La Mercè Blasco ens fa notar a través del facebook, que el tancat de fusta que s’hi ha instal.lat per evitar l’efecte visual dels contenidors, amaga també la imatge que s’hi veu al darrera (fotografia nº1). Les bosses d’escombraries, el menjar acumulat a terra i les pixarades estenen la pudor per la zona. En un altre punt de la ciutat, al carrer Moragas (a l’alçada de la Residència Mar i Sol), en Cabe James observa també que molt sovint s’hi acumula brossa que no toca en aquest punt de recollida (fotografia nº2).

 • Abocament incontrolat d'escombraries al Parc Dalmau

  L’Oriol Hernàndez ens fa notar aquest acte d’incivisme que demostren les imatges: bosses d’escombraries llançades al Parc Dalmau (diu que és l’espai del darrera de la Muntanyeta). I afegeix que no és la primera vegada ni l’únic punt del Parc on s’hi troben deixalles escampades.

  SOLUCIONAT. Les escombraries han estat retirades i la zona ha quedat neta. Bona feina!!!

 • Bosses d'escombraries en una paperera del carrer Bartrina

  L’Àngel Pérez fa notar que aquesta paperera del carrer Francesc Bartrina, a l’alçada del número 8, s’ha convertit en un abocador d’escombraries. Afirma “per culpa d’alguns veïns poc cívics; és una vergonya trobar sacs d’escombraries surant per sobre i això és cada dia”. I afegeix que, “com la paperera ha perdut la seva utilitat principal, no faria res que la traguessin“. També ens envia una fotografia del forat, on abans hi havia un arbre. Diu, “ara és un cendrer gegant amb poc sentit útil, cap senti estètic i gran perill pels vianants que podrien ensopegar fàcilment“.

 • Acte incívic al pipican dels eucapliptus

  La Magda ens fa notar que aquest diumenge s’han trobat amb una substància enganxifosa a les tanques que delimiten el pipican. Alerta de la perillositat per als nens que hi puguin posar les mans i endur-se-les a la boca. A més, explica, com es veu a la tercera fotografia, que han quedat escampats tot un seguit de vidres.

 • 'Pedala amb respecte'

  ‘Pedala amb respecte’ és la segona campanya per combatre l’incivisme engegada des de l’Ajuntament de Calella i, de la qual, el nostre portal en fa difusió. Amb aquest tríptic es vol facilitar la convivència entre vianants i ciclistes a la via pública del nostre municipi. Es pretén evitar comportaments que puguin resultar perillosos i que queden detallats en l’escenificació que mostren les imatges. En una primera fase, la campanya serà informativa, amb l’entrega dels trítptics als ciclistes. Se’ls avisarà de les multes que comportaran les accions incíviques amb la bicicleta, i passat un temps prudencial, es sancionarà. Es preveuen multes d’entre 60 i 500 euros, en funció de la infracció.

  Recordeu que la difusió d’aquesta i futures campanyes és fruit de l’acord de col.laboració que elcalellòmetre.cat ha tancat amb l’Ajuntament de Calella per combatre l’incivisme. I aquesta en particular, dóna resposta a una de les observacions fetes al portal, a la secció del ‘Tinc una idea’.

   

 • 'Esborra-ho de Calella'

  Esborra-ho de Calella és la primera acció conjunta amb què elcalellòmetre.cat i l’Ajuntament de Calella iniciem l’acord de col.laboració per a combatre l’incivisme a la nostra ciutat. Es tracta d’una campanya itinerant que anirà visitant els carrers de Calella, i que es presenta a través d’un expositor mòbil (roll up), de dues cares. La primera aturada és al carrer Sant Joan. Al tram comprès entre Bruguera i la Plaça del Mercat. Aquí s’hi estarà la primera setmana. Aquests dies, si sortiu al carrer us trobareu amb aquestes imatges.

  La campanya de conscienciació anirà acompanyada d’un tríptic que es presentarà pròximament. Tot seguit us n’avancem un extracte del seu contingut.

  La ciutat és un espai col·lectiu on tothom té dret a trobar-hi les condicions per a la seva realització personal, política, social i amb les condicions ambientals òptimes, la qual cosa comporta assumir també els deures de la solidaritat, el respecte mutu i la tolerància. Aquest document apunta algunes de les mesures regulades a l’Ordenança municipal de convivència ciutadana i via pública de Calella encaminades, precisament, al foment i la promoció de la convivència i el civisme a l’espai públic. Si els calellencs i calellenques ens apuntem a tenir cura dels carrers i les places, si ens apuntem als bons hàbits de la sostenibilitat, si mirem de respectar el descans dels veïns… si mirem d’esborrar totes les males conductes dels nostres hàbits, podrem gaudir plegats de la Calella que tots volem i estimem. Hi ha moltes coses que podem fer amb la participació de tothom.

 • Fanals trencats i senyal tombada al carrer Santos de Maimona

  La Montse Anula ens fa arribar aquestes imatges de fanals trencats a la zona del carrer Santos de Maimona (fotografia nº1) i del carrer Veracruz a la intersecció de Bisbe Plàcid Crous (fotografia nº2). Segurament, fruit d’actes incívics, pel fet que les faroles tenen prou alçada com perquè es trenquin soles. A més, al mateix carrer Santos de Maimona, aquest senyal de prohibit és a terra (fotografia nº4).

  SOLUCIONAT… L’Ajuntament de Calella ha corregit els dos fanals trencats arran d’actes incívics. I com ha fet amb altres casos d’aquest tipus, ens facilita les quantitats del cost de la reparació. Són aquestes…

  264,42 euros del cost de la reposició dels materials. A aquesta quantitat se li ha de sumar la mà d’obra de 2 hores de feina de 2 oficials d’electricista, que puja a 79,72 euros. Per tant, el cost definitiu és de 344,14 euros.

  Pel que fa al senyal tombat de prohibit, se’ns informa que la valoració correspon a Gestvia, ja que va ser una ambulància qui el va tombar fent marxa enrere. Cal puntualitzar doncs, que el fet no seria qualificable com a incivisme. Bona feina!!!.

 • Graffiti a la façana de la piscina municipal

  L’Ajuntament de Calella ha facilitat a elcalellòmetre les dades del que ha costat la neteja d’aquest mur de la piscina municipal, que va aparèixer tacat amb aquest graffiti. Diferents persones van demanar a través de la pàgina del facebook, que seria bo que el consistori fes públic el cost de la neteja. Doncs aquestes en són les xifres…

  308 euros per les dues ampolles de líquid que serveix per esborrar la pintura (uns 154 euros cadascuna). A aquesta xifra s’hi ha d’afegir el sou de 3 treballadors, que van fer feina durant 5 hores.

  El cost encara pujarà una mica més, tenint en compte que també s’haurà de netejar i adequar un altre dels murs de la façana, el que toca a les escales que pugen a la carretera (fotografia nº3), que també és brut per l’acció incívica d’algunes persones.