• Rebaixa preu zona blava

  En Gabriel Belvedere ens fa notar que el preu del tiquet de la zona blava ha baixat. Aquest és el seu missatge original: “Ayer como algunas semanas voy a sacar el ticket de parking de la zona blava y con grata sorpresa veo (en la foto) que el precio del ticket ha bajado 2€, lo cual me parece muy buena noticia!. Además de eso, recibí un SMS de Gestvia informándome de la noticia… Aunque haya aristas por pulir, eso se llama hacer mérito.”

  Cal afegir que avui, l’empresa Gestvia ha informat de l’aplicació d’aquesta reducció a l’abonament setmanal per a residents a Calella. Aquí us deixem l’enllaç que complementa l’observació feta per en Gabriel.

  http://www.calella.cat/actualitat/noticies/Nota-informativa-de-Gestvia

 • Esporgada dels plataners del Passeig Manuel Puigvert

  Durant dues setmanes, a comptar des d’avui (12 de març del 2012), es faran al Passeig Manuel Puigvert les feines d’esporgada de tots els plataners. Estem parlant d’una poda de sanejament, de neteja de creu i aclariment. Tot i que la intenció passava per fer una poda dels plataners en forma de pèrgola, s’ha arribat tard. Aquest tipus d’actuació és més agressiva, ja que les branques s’haurien de tallar molt més avall  i en aquesta època ja no és viable perquè es podria matar l’arbre. D’aquí a unes setmanes, les començaran els brots. L’actual poda inclou la neteja de branques més gruixudes que s’han assecat (com s’observa en les imatges, 1, 4, 6 i 7). Pel que fa als plataners més pròxims al tren, totes les branques que toquen a les vies tindran una poda bastant més agressiva per motius de seguretat. No poden envair l’espai del tren i molt menys tocar la catenària. Recordeu que aquesta acció que avui comença, va ser proposada per en Conrad Guri en una de les observacions del ‘Tinc una idea

 • Graffiti a la façana de la piscina municipal

  L’Ajuntament de Calella ha facilitat a elcalellòmetre les dades del que ha costat la neteja d’aquest mur de la piscina municipal, que va aparèixer tacat amb aquest graffiti. Diferents persones van demanar a través de la pàgina del facebook, que seria bo que el consistori fes públic el cost de la neteja. Doncs aquestes en són les xifres…

  308 euros per les dues ampolles de líquid que serveix per esborrar la pintura (uns 154 euros cadascuna). A aquesta xifra s’hi ha d’afegir el sou de 3 treballadors, que van fer feina durant 5 hores.

  El cost encara pujarà una mica més, tenint en compte que també s’haurà de netejar i adequar un altre dels murs de la façana, el que toca a les escales que pugen a la carretera (fotografia nº3), que també és brut per l’acció incívica d’algunes persones.

 • Enginy filtrador de sorra i pinassa a l'Avinguda del Parc

  L’Ajuntament de Calella ha posat remei perquè no es repeteixin episodis com els dels forts aiguats del mes de juliol, quan els embornals del carrer Sant Joan (el tram pels vianants) es van veure taponats per la gran quantitat de sorra i pinassa que va baixar de la canalització situada a l’Avinguda del Parc. En aquest punt, el consistori ha construït els últims dies una ‘gàbia filtradora’. Amb l’objectiu que passi l’aigua, però no tota la pinassa i sorra que baixa per la canal. Caldrà veure quin és el funcionament els dies de fortes pluges per comprovar si és o no efectiu, però, de moment el situem com un m’agrada. De la notícia ens n’hem assabentat a través del mur del facebook d’en Josep Barri, que és qui ha penjat les dues fotografies que podeu veure.

  I encara afegim la imatge de l’embornal construït al cap del tram per a vianants del carrer Sant Joan, perquè l’aigua que baixa des de l’Avinguda del Parc, els dies de pluja, tingui un espai suficientment ample per engolir l’aigua i no col·lapsar els escocells.

 • Neteja dels xiclets enganxats a terra, al carrer Església

  elcalellometre.cat es fa ressò de la campanya de neteja dels xiclets enganxats a terra, al carrer Església. Les fotografies han estat cedides per l’Ajuntament de Calella. A la primera, s’observa com diferents operaris, ja sigui de forma manual o bé a través de la mànega a pressió retiren les gomes aromàtiques que estan adherides al terra. Les dues següents són de l’estat del terra abans i després de retirar-les.

 • Retirada fitons Riera Capaspre

  Han començat les obres per retirar els 54 fitons de la Riera Capaspre (que corresponen a la banda dels números parells). Ens ha posat en la pista en Ramón Texidó. Aquestes són les fotografies que us oferim. Cal recordar que aquesta és una observació que ja es va fer en el seu dia a elcalellòmetre. Bona feina!!!

 • Neteja de les fulles caigudes al Passeig Manuel Puigverd a causa de la mosca blanca

  elcalellometre.cat ha constatat com aquest dissabte 3 de setembre s’han fet feines per retirar la gran quantitat de fulles caigudes al Passeig Manuel Puigverd. Diuen els experts que els plataners s’han vist afectats per la coneguda com a ‘mosca blanca’ o ‘tigre del plataner’ (imatges 4 i 5) i també per un estiu de temperatures anormals. Això ha generat un aspecte de tardor al passeig, en ple estiu (imatge número 1). La brigada de neteja està treballant en la seva recollida amb maquinària especialitzada i la posterior ubicació en contenidors per retirar-les. Fa dies que se’ns feia notar a la bustia@elcalellometre.cat de l’aparició d’aquestes mosques, que segons informa en Xavier Dosil, s’enganxen a qualsevol cosa, també la roba (seves són les imatges del petit i molest insecte).

 • Bon accés a la Platja Gran, davant del pas a nivell

  L’equip d’elcalellometre.cat es felicita pel bon accés que ha quedat per als banyistes que accedeixen a la Platja Gran, a través d’aquest vial. Amb un espai reservat per a l’aparcament de vehicles de persones amb minusvalia, al costat esquerre de la passera de fusta. I un altre, al dret, reservat per als vehicles del servei de salvament. A més, també s’ha aclarit l’accés a la passera (sovint taponat per algun vehicle). Reforçat amb les peces de plàstic que delimiten l’aparcament, fent l’espai molt més ample i transitable.

 • Bon funcionament dels escocells del Passeig Manuel Puigvert

  L’equip d’elcalellometre.cat ha volgut comprovar ‘in situ’ i sota la forta pluja caiguda el 26 de juliol del 2011 el funcionament dels escocells del Passeig Manuel Puigvert. Com queda ben clar a les fotografies, a les canalitzacions on s’ha aplicat la neteja, l’absorció de l’aigua ha estat completa. On no ha arribat la neteja, les canalitzacions queden negades i l’aigua sura. Des d’aquí, felicitem aquesta iniciativa i encoratgem a que s’acompleixi el primer tram de neteja comprés entre el pas a nivell i el bar de la Gàbia.

 • Millora en la recollida selectiva d'escombraries a la Plaça del Mercat

  En Ramón Texidó es felicita perquè ha notat que la millora de la recollida selectiva a la Plaça del Mercat ha millorat el seu servei. Diu que hi ha més contenedors i la recollida es fa més sovint. Recorda que, habitualment, aquest punt de recollida es veia desbordat. Molt especialment, els caps de setmana.

 • Urbanització del Carrer Sant Joan

  L’equip d’elcalellometre.cat es felicita de l’ampliació de les zones peatonals al centre de Calella. La urbanització del carrer Sant Joan afegeix una nova àrea transitable i amplia l’àrea comercial de la ciutat, més enllà del carrer Església. La feina ha estat feixuga, perquè a més s’ha canviat la canalització d’aigües. Hem seguit el procés, llarg però profitós, de la reconstrucció i posterior cobriment del paviment. El canvi de l’asfalt per les rajoles. Paga la pena fer memòria. Us en deixem unes imatges.