elcalellometre.cat va nèixer el 15 de juliol del 2011 en un acte fet a l’Ajuntament Vell de Calella, i convocat pels nostres amics de la llopasfera.

elcalellometre.cat és un bloc de participació ciutadana que aprofita les tecnologies 2.0 i les posa a l’abast dels calellencs i calellenques que volen fer de Calella una ciutat millor… No és un bloc de denúncia ni de queixa, dues paraules que no s’associaran mai al nom del calellòmetre. Tampoc és cap grup de pressió. Al darrera del bloc, només hi són la gent de Calella, que amb un to constructiu i amb un tarannà de ‘bon rotllo’ pretenen ajudar en el dia a dia de la nostra ciutat: ‘on no hi arriba la brigada de l’Ajuntament, hi arriben els ciutadans’. En aquest sentit, s’ha d’entendre com una eina d’ajut per als qui prenen responsabilitats. La publicació al bloc de qualsevol observació i l’aprovació dels comentaris que se’n poden fer, és exclusiva de l’equip d’elcalellometre.cat. En cada cas, valorarà el contingut de les vostres propostes i les adequarà (si s’escau) al to que ens regeix. Excepcionalment, si les formes utilitzades sobrepassen els límits, l’equip d’elcalellometre.cat es posarà en contacte (a través del correu electrònic) amb la persona que fa l’observació per que reformuli el seu escrit. El tarannà constructiu és un dels pilars irrenunciables d’elcalellometre.cat.  En aquest sentit, cal afegir que elcalellometre.cat no s’associarà mai, ni compartirà espai, amb altres projectes que busquin una finalitat similar, si no segueixen la mateixa manera de fer del nostre bloc.

elcalellometre.cat preten també fer menys feixuc i més directe el contacte entre els ciutadans/nes i el nostre Ajuntament. L’èxit d’aquest projecte dependrà del grau d’implicació de les dues parts, necessària per al bon funcionament.

Com funciona?

  • Qui som? Som Calella. Volem prendre el pols a la nostra ciutat amb una càmera i un correu electrònic.
  • El feedback? És necessari. Coses a corregir, penjades  a la categoria de ‘pendent‘. Rebem la imatge amb la correcció, passa a la categoria de ‘solucionat‘. Que us agrada com està, permanentment a la categoria ‘m’agrada‘.
  • Qui en som els responsables? Carles Pascual i Xavier Dosil i les tecnologies 2.0. Amb la col.laboració desinteressada de la Montse Pujol, l’Alfred Lieury i en Christian Negre. A més de tots els que ajudeu a que elcalellometre.cat sigui el que vol ser.