• Canvi d'ubicació de les pistes d'skate

  OBSERVACIÓ… L’Alexis Dengra fa la següent observació: “actualment trobem completament abandonades i mal ubicades, aquestes instal·lacions esportives a on ningú les pot gaudir. El terreny a on estan ubicades les pistes de skate és incompatible amb aquest esport, ja que és ple de sorra i fa impracticable el rodament de les rodes”.

  TINC UNA IDEA… I proposa el següent: “ubicar-lo a on tothom pugui gaudir-lo. Poder un bon lloc, ja que és obert i actualment hi ha pistes d’esport, és a la plaça Lluís Gallart (Bruguera-Rierany dels Frares)”.

 • Un senyal d'STOP per garantir la seguretat de les bicis a la Riera Capaspre

  OBSERVACIÓ… En Jaume Planas fa la següent observació: “pujant Riera Capaspre en direcció a la N-II pel carril bici, i circulant en bici, vaig tenir un incident amb un cotxe que sortia de l’aparcament soterrat de l’edifici del supermercat DIA. Els conductors miren a la seva dreta que no baixin cotxes de la N-II, i evidentment no pensen que per la seva esquerra poden pujar bicicletes i, si no veuen cap vehicle, tiren pel dret i que freni qui pugui”

  TINC UNA IDEA…  I proposa el següent: “la col.locació d’un senyal d’STOP en la incorporació al carrer i abans de l’esmentat carril-bici”. Afegeix que ja fa un temps que va fer la petició.

 • Prioritat per als vianants al Passatge Valeri Saleta

  OBSERVACIÓ… La Laia Mas fa la següent observació: “Sóc veïna del passatge Valeri Saleta i m’agradaria que l’ajuntament es plantegés la possibilitat de senyalitzar aquest passatge com una via de prioritat de vianants i sobretot d’infants, ja que justamet és un camí de pas a la llar d’infants municipal entre d’altres”.

  TINC UNA IDEA… I proposa el següent: “assenyalar que tot i que hi ha la senyal de prohibit estacionar és usual veure cotxes aparcats i en moltes ocasions resten visibilitat tant del vianant que ha de creuar venint del carrer Llobet i Guri com del vehicle que s’incorpora a la carretera. Agrairia que es tingués en compte la meva obervació que penso que és de bastant d’interès a l’hora de vetllar per la seguretat dels més petits”.

  L’Ajuntament ha tingut en compte la proposta de la Laia Mas i la zona ha estat senyalitzada convenientment. La velolcitat del trànsit rodat de vehicles queda limitada a 20 quilòmetres per hora.

 • Vehicles que impedeixen el pas dels vianants a l'N-II

  OBSERVACIÓ… La Noemí Navarro fa la següent observació: “És una practica habitual, dels clients del bar que hi ha al semàfor de la nacional a l’alcada del mercadona, deixar el cotxe a sobre de la vorera, mentre es prenen el seu cafetó. Els que circulem a peu, cadira de rodes o cotxet de nen petit ho hem de fer per la carretera, ja que no deixen pas”.

  TINC UNA IDEA… I proposa el següent: “Crec que es podria buscar una solució, posant més pilones i una barra d’accés només per a clients al gual del costat. Entre els camions del fruiter, que dóna la casualitat , que aquella pilona esta tallada a ras de terra, i els cotxes del bar, aquella cantonada i el pas de vianants són un perill”.

 • Assignació de places d'aparcament per a minusvàlids

  OBSERVACIÓ… En Felipe Garcia fa la següent observació: “Sóc veí de Calella, al carrer Monturiol entre Costa i Fornaguera i Indústria. En aquest tram de carrer hi ha una zona de càrrega i descàrrega i 4 guals particulars. Només una zona d’aparcament per als ciutadans. Però també, dues places per a minusvàlids, que utilitzen la gent que disposa de les targetes corresponents.

  TINC UNA IDEA… I demana el següent: “Qui controla l’assignació de les targetes? És suficient, descarregant-les per internet? Jo vinc de Mataró i allà s’assignen amb la matrícula i són personals i intransferibles.

 • Senyalització de prohibit fumar a les àrees infantils

  OBSERVACIÓ… En James Manresa fa la següent observació: “Massa sovint hi ha gent fumant dins els parcs infantils de Calella, bé sigui per inconsciència, incivisme o desconeixement.  Els cartells actuals no anuncien la prohibició de fumar-hi”.

  TINC UNA IDEA… I proposa el següent: “Es podrien posar petits senyals de prohibició de fumar en diversos punts estratègics del Parc, així els fumadors no tindrien excusa i els “renyadors” (sempre ens toca fer aquest desagradable paper a alguns ciutadans)  tindrien el suport d’un senyal inequívoc”.

 • Panell informatiu per accedir al Passeig de Mar des de la Riera Capaspre

  OBSERVACIÓ… L’Elda fa la següent observació: “sóc de Sant Pol, però vinc a treballar a Calella en cotxe i em trobo que quan accedeixo al Passeig de Mar pel pas de davant del Menfis, molt sovint te’l trobes tancat”.

  TINC UNA IDEA… I proposa el següent: “més que una proposta és un suggeriment, no es podria posar un panell lluminós que informés en temps real dels horaris d’obertura i de si s’estan fent obres?”.

   

 • Espai públic al Parc Infantil dels Eucalíptus per a les necessitats de la mainada

  OBSERVACIÓ… La Rosalia fa la següent observació: “Ja fa uns anys, vaig sol.licitar que als gronxadors dels Eucalíptus hi fessin una espècie de “pipican” per a nens. És un parc amb un munt de nens cada dia , i no hi ha cap bar, ni lavabo públic per anar a fer les necessitats. Tots ho fan a un raconet al costat de les papereres per la part de fora del tancat. Els excrements són recollits com si fossin de gos, però  els pipís, es van acumulant i quan arriba l’estiu fa una pudor insuportable, i és un niu de ratolins. No hem d’oblidar que és un parc per a nens petits….., per tant, no crec que sigui gaire higiènic, però a les criatures petites, no els pots fer aguantar les necessitats. I quina va ser la meva sorpresa, que no tan sols van ignorar la vintena d’instàncies que vaig presentar, sinó que van fer un pipican per a gossos!!!!, i els nens continuen fent les seves necessitats de la mateixa manera.”

  TINC UNA IDEA… I proposa el següent: “Com que fer uns lavabos públics suposo que seria una GRAN despesa, podrien fer un raconet cimentat amb un desaigüe i una aixeta per fer córrer una miqueta d’aigua, i així que no es vagin acumulant els pipís de les criatures.”

 • Ampliació dels horaris de la Biblioteca de Can Salvador de la Plaça

  OBSERVACIÓ… La Montse Pérez, en nom de molts estudiants de Calella, ens fa la següent observació: “som molts els que ens trobem en la mateixa situació a l’hora de fer feina, treballs i estudiar. Disposem d’unes magnífiques instal.lacions, la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, però trobem que l’horari d’obertura és escàs, ja que ni dilluns ni dimarts ni dimecres està obert pel matí”.

  TINC UNA IDEA… I proposa el següent: “una sala d’estudi oberta matí i tarda de dilluns a divendres amb servei de wi-fi”.

 • Correcció problema giratori al carrer Mossèn Cinto Verdaguer

  OBSERVACIÓ… En Genís Moreno fa la següent observació: “si vens amb el cotxe des de Mossèn Cinto Verdaguer, quan fas el gir cap a l’esquerra per agafar el carrer Església, et trobes amb què queda un espai molt just per fer-lo. Crec que no està pensat per a monovolums, camions o furgonetes, pel fet que al davant hi ha un banc que impossibilita la maniobra. Els vehicles han de tancar el gir i passa la roda esquerra de la part posterior per sobre de la vorada”.


  TINC UNA IDEA… I proposa el següent: “revisar la vorada per tal que la maniobra sigui possible o bé moure el banc que hi ha al davant”.


 • Convivència entre ciclistes i la ciutat

  OBSERVACIÓ… Un calellomètric que prefereix mantenir-se en l’anonimat fa la següent observació: “sovint veiem “jovent i no tant jove” circulant per sobre les voreres, en contra direcció pensant-se que tenen prioritat, així com moltes altres infraccions que poden portar greus conseqüències a algun vianant o fins i tot provocar un accident de trànsit. Si volem ser una ciutat moderna, hem de respectar i vetllar pels ciclistes, però alhora ser molt estrictes amb aquells qui no pensen en global. No podem acceptar de cap manera que un ciclista circuli contra direcció pel carrer Jovara i que els conductors hagin de “clavar” literalment el cotxe a les cantonades, ni tampoc que d’altres circulin per les voreres (estic parlant de les voreres de 60 cm en alguns carreres) que algun dia s’emportaran per endavant a algú que surti tranquil.lament de casa seva o bé d’algun comerç.

  TINC UNA IDEA… I proposa el següent…

  -Fer una campanya a les escoles (donat que molt dels infractors són joves amb edats d’estudiants) per conscienciar de l’incivisme que hi ha en bicicleta i alhora informar de la normativa. També en aquells sectors de població en què es detecti un major grau d’incompliment de la normativa.

  -Editar uns fulletons amb informació pràctica dels drets i deures dels ciclistes (es podrien deixar a les mateixes bicis als llocs habilitats per estacionar-hi bicicletes).

  -I FER COMPLIR ENCARA QUE SIGUI AMB sancions aquells incívics.

  I segur que, ben pensat, alguna cosa més es podria fer/promocionar perquè segur que ben aviat podrem estar parlant d’algun atropellament greu si no s’arranja aquesta situació d’incivisme total.

 • Proposta per corregir l'incivisme d'alguns propietaris de gossos

  OBSERVACIÓ… En Gabriel Belvedere fa la següent observació: “Teniendo en cuenta la poca consciencia cívica de algunos propietarios de perros (observació a què ja s’hi han afegit altres calellomètrics/ques, com Carme Guri o Carles Pascual) estaría bien tomar alguna medida para conocer mejor el riesgo de ser cogido ‘in fraganti”.

  TINC UNA IDEA… I proposa això: “Sería una buena idea hacer un resumen, que cualquier persona pueda comprender, de la parte referida a animales de compañía de la ordenanza municipal y las consecuencias de su incumplimiento. Con este resumen se  puede hacer un bonito cartel que se cuelgue en los “pipican” y lugares donde frecuenten perros con sus amos para ir concienciando a la población. Me parece que el coste de ésto es ínfimo y en cambio el efecto puede ser bastante rentable a no muy largo plazo”.

 • Esporgar els plataners del Passeig Manuel Puigvert

  OBSERVACIÓ… En Conrad Guri diu això: “Tothom estarà d’acord en què els plataners del Passeig Manuel Puigvert són un patrimoni de Calella i que s’han de conservar”.

  TINC UNA IDEA… I proposa això: “La idea és que algú hauria de decidir esporgar-los, que fa temps que ho demanen. No us sembla?”.

 • Sol.licitut de papereres al carrer Bruguera

  OBSERVACIÓ… En Jordi Ginesta fa aquesta observació: “us volia comentar que, caminant pel carrer Bruguera, a l’alçada d’Ànimes, he volgut tirar una brossa a les escombraries i… ops! Sorpreeeesa!!! En tres cantonades no he trobat una trista paperera!. He hagut de baixar Sant Joan avall fins arribar al carrer Església”.

  TINC UNA IDEA… I proposa això: “seria possible posar alguna paperera en aquest tram de carrer?”

  ACTUACIÓ… L’Ajuntament ha atès la petició. Aquestes imatges al costat del parquímetre situat a la cruïlla del carrer Bruguera amb Sant Pere, demostren que s’hi ha posat una paperera. Hi hem penjat la fotografia prèvia baixada d’internet i les preses posteriorment. Bona feina!!!

 • Comprensió als propietaris de gossos

  OBSERVACIÓ… La Carme Guri diu el següent: “demano comprensió i clemència als amos dels gossos,… no tothom té motor per aixecar les persianes”.

  TINC UNA IDEA… I la proposta de solució és la mateixa que l’anunciada en l’observació feta fa uns dies en aquesta mateixa secció del ‘Tinc una idea’ (seguiu l’enllaç).

 • Solució per a un bassal d'aigua a la carretera

  OBSERVACIÓ… La Quina diu el següent: “Cada vegada que plou amb certa intensitat, a la carretera prop de l’ambulatori, es fa un gran bassal d’aigua. Si els cotxes passen ràpids, mullen a la gent que va al ambulatori o a l’escola”.

  TINC UNA IDEA… I proposa això: “posar alguna protecció (plàstic, metacrilat) per evitar que la gent que passa no quedi calada de peus fins als malucs”.

 • Aplicació de sanció als propietaris de gossos que embruten la via pública

  OBSERVACIÓ… En Carles Pascual diu el següent: “Aprofitant que l’Ajuntament de Calella realitzarà feines de neteja aquest dilluns 14 de novembre al Parc de Conrad Prat, m’agradaria mostrar aquestes imatges dels excrements de gos que l’acompanyen. Més, després de la desagradable experiència tinguda amb els meus fills. Vam anar a jugar a pilota a la zona, on hi ha les dues porteries de futbol. La pilota va passar pel damunt d’una d’aquestes peces i el meu fill va aturar la pilota amb la mà i també el tros d’excrement del gos d’algun dels desaprensius propietaris. Realment, desagradable. Els excrements són a per tot arreu, també a l’àrea del parc (tot i que l’ordenança municipal de civisme, prohibeix expressament la presència de gossos a les àrees de joc infantil)…

  TINC UNA IDEA… I proposa això: “Ja sé que és difícil perseguir aquest tipus d’incompliment de les mínimes normes de convivència ciutadana, però tenint una ordenança municipal que preveu sancions d’entre 120 i 750 eurus, demanaria que en aquests casos es complís, sense excuses. A banda de la sanció, i tot i que penso que són poc efectives, s’hauria d’insistir en les campanyes de conscienciació ciutadana”.

 • Conscienciació ciutadana

  OBSERVACIÓ… En Joan Pujol diu el següent: “aquesta imatge està presa al Passeig de les Roques i s’observa com la gent prefereix deixar les bosses d’escombraries a la paperera, en lloc de desplaçar-se uns metres més i dipositar la brossa als contenidors”.


  TINC UNA IDEA… I proposa això: “fer una campanya de conscienciació ciutadana, per tal que la gent sigui una mica més respectuosa amb l’entorn”.

 • Ampliació de la zona comercial fins a la Riera de Capaspre

  OBSERVACIÓ… En Juli Tardío diu el següent: “durant les festes nadalenques l’espai de la ciutat, comprés entre la Plaça Església i la Riera de Capaspre, queda sense activitat”.

  TINC UNA IDEA… I proposa això: “aprofitant la campanya de Nadal, es podria instal.lar una fira temporal amb parades a la zona de la Riera (no més de 15); si pot ser, amb una oferta diferent o complementària a l’existent actualment als comerços de Calella. Per connectar el carrer Església fins la Riera s’haurien de potenciar espais com la Plaça de l’Església, l’Ajuntament, la Plaça de Pekín i el carrer de la Riera, amb més parades, exposicions i/o representacions. Si el resultat d’aquesta prova pilot nadalenca fos efectiu, es podria estendre a altres èpoques de l’any”.

 • Millora de la vigilància de la pesca submarina amb arpó

  OBSERVACIÓ… L’Albert Arcas diu el següent: “la pesca il·legal amb arpó en zona de banyistes, és una activitat que malgrat estar regulada per la normativa DECRET 109/1995, de 24 de març, de regulació de la pesca marítima recreativa, segons treballadors del servei de vigilància marítima SOS, a Calella no s’està fent més que avisar als pescadors que surtin de l’aigua i prou”

  TINC UNA IDEA… I proposa això: “estipular un protocol d’avisos i sancions per qui pesqui fora d’hores i en llocs prohibits i amb o sense permís; els vigilants SOS han d’avisar del fet a la policia i aquesta venir i sancionar. Jo faria com a canal únic d’entrada i sortida de pesca la zona propera a la zona de les barques on hi ha una caseta de vigilància i allà faria entregar el carnet de pesca, i autoritzar l’entrada a mar del pescador. Així seria la manera de saber qui està pescant a Calella i tenir-ne control. I qui sigui enxampat sense haver passat pel punt de control, requisar-li el material i multa econòmica ben alta per què no hi torni”

   

 • Una rotonda a l'entrada/sortida de l'autopista

  OBSERVACIÓ… En Juli Tardío diu el següent: “l’accés i la sortida a l’autopista cada dia es fa a més velocitat, la gran majoria dels cotxes no respecten la velocitat de 80 km/h que marca la via. A més a més, el vial s’ha convertit en una barrera entre les poblacions de Pineda de Mar i Calella, i dificulta l’entrada a l’autopista de tots els veïns de la zona del recentment anomenat districte 3. Als camions del polígon industrial de Pineda, els facilitaria la sortida a l’autopista cosa que ara té molta dificultat donada la diferència de velocitats que hi ha entre els camions que s’incorporen a la via i els vehicles que hi circulen (més, si es te en compte que fa pujada i per als camions és més costos).”

  TINC UNA IDEA… I proposa això: “la construcció d’una rotonda, que obligaria a reduir la velocitat d’aquestes vies i alhora crearia un nou accés per als veïns del districte 3 a la alçada del carrer Claudi Salom i amb connexió amb el Carrer Joan Coromines”.

 • Restricció del trànsit al Carrer Amadeu

  OBSERVACIÓ… En Julio Tardío diu el següent: “el carrer Amadeu és, avui per avui, el segon carrer més transitat per les persones. És un carrer en expansió, cada vegada ofereix una oferta més àmplia de comerç i restauració. El fet de tenir l’estació de RENFE incrementa el pas de gent. A determinades hores, sobretot coincidint amb els horaris d’arribada dels trens, la gent envaeix el carrer i és difícil la conviència amb els cotxes. Per aquest motiu seria necessari i aconsellable que es regulés, durant les hores de més moviment de persones, el trànsit de vehicles d’aquest carrer”.

  TINC UNA IDEA… I proposa això: “restringir el trànsit de vehicles durant l’estiu, amb horari exclusiu per a vianants d’11:00h a 14:00h i de 17:00h a 24:00h. A l’hivern només de 17:00h a 21:00h”.

 • Una fira d'atraccions més atractiva

  OBSERVACIÓ… En Gabriel Belvedere diu el següent: “des de fa 3 anys, la fira d’atraccions que es munta per la Festa Major, ha deixat de ser atractiva. Hi ha molt poques atraccions, i les que hi ha deixen de ser-ho, un cop les utilitzes o les veus. Un dels motius és la mala voluntat de la gent que les gestiona, tenint en compte que tracten amb nens; a més no hi ha oferta per als pre-adolescents o adolescents. Fa l’efecte que les atraccions es munten per una obligació i no pas perquè la gent s’ho passi bé”.

  TINC UNA IDEA… I proposa això: “que es canviï de cara a l’any que ve, fixant-se en les fires de les poblacions veïnes, sempre atepeïdes de gent. Crec que és l’hora d’una renovació”.

 • Passarel.la de fusta a la zona de platja

  OBSERVACIÓ… En Juli Tardío diu el següent: “la zona de platja entre la Riera de Capaspre i el monument a la sardana (zona entre la guingueta número 6 i la número 10) no permet el passeig a prop de la sorra. Les persones que ho fan, han d’envair l’espai reservat als cotxes, amb el consegüent perill”.

  TINC UNA IDEA… I proposa això: “instal.lar una passarel·la de 2 metres d’amplada que uneixi una guingueta amb l’altra. Per superar el tram de les rieres, només caldria indicar el pas com a pas de vianants. Aquestes passarel·les s’instal.larien a principi de la temporada turística i es retirarien al finalitzar. D’aquesta manera guanyaríem tots la possibilitat de passejar per un nou espai”.

 • Aparcament durant la Fira a la zona del Barri de Pequín

  OBSERVACIÓ… L’Àlex Garcia diu el següent: “els dies que dura la Fira de Calella i l’Alt Maresme, no queda cap zona d’aparcament gratuït a la zona del Barri de Pequín, perquè cada any es tanca l’accés a la Riera de Capaspre”.

  TINC UNA IDEA… I proposa això: “que no es pagui zona blava els dies que dura la Fira”.

 • Horaris d'obertura del Carrer Jovara

  OBSERVACIÓ… En Jordi Permanyer diu el següent: “des de principis d’agost tenim oberta una botiga de sucs naturals al carrer Jovara i durant tots aquests dies, pel que hem constatat i pels comentaris que ens han fet nombrosos clients i comerços del carrer, seria necessari que l’Ajuntament es replantegi tancar al trànsit el carrer durant més hores. Fer-ho només a partir de les 18h, és perjudicial pel comerç i pels ciutadans i ciutadanes que passen durant tot el dia pel carrer perquè el trànsit de vehicles és perillós”.

  TINC UNA IDEA… I proposa això: tancar el trànsit de vehicles des de les 10h del matí fins a les 14h. I a partir de les 17h, durant tota la nit fins a les 7h del matí. La càrrega i descàrrega es podria fer des de les 7h. del matí fins a les 10h i de les 14h. a les 17h. Aquesta mesura donaria més tranquilitat als ciutadans que utilitzen cada vegada més aquest carrer per desplaçar-se a peu i revitalitzaria el comerç de la zona”.

 • Solució de neteja de males herbes als accessos a Can Carreras

  OBSERVACIÓ… En Carles Narcís fa notar que darrerament s’han fet feines de neteja de les males herbes a la carretera i als accessos a Can Carreras. Les herbes tallades queden a la carretera, sense recollir. Un fet que suposa un perill per als motoristes o per qui es desplaça en bicicleta. Afirma que la carretera es converteix en una pista de patinatge, amb el perill que això comporta.

  TINC UNA IDEA… I proposa el següent: “cada municipi fa el tram que li toca i, cadascun a la seva manera; no es podria fer de forma mancomunada?”, i afegeix, “seria interessant que passés una màquina de neteja, tant bon punt ha passat la segadora”.

 • Pas de vianants a l'aparcament Bartrina

  OBSERVACIÓ… En Julio fa notar de la perillositat que hi ha per als vianants i conductors, un cop que han deixat el seu cotxe als aparcaments de la Plaça del Mercat (imatge) i el de Bartrina. Bàsicament, pel fet que s’han de moure entre els vehicles, sense un espai per poder caminar amb tranquil.litat.

  TINC UNA IDEA… I proposa el següent: “seria molt interessant que GESTVIA poguès dotar aquests aparcaments d’una zona per a vianants, perquè els conductors dels vehicles han de fer ús de la calçada, un cop han estacionat el vehicle”. Afirma que això passa tant a l’aparcament de Bartrina com al de la Plaça del Mercat, quan s’hi accedeix pel túnel que surt del Carrer Sant Antoni.